Hold dig på “måtten” (og slip for unødig rengøring)

Entréer, legepladser, stalde, indgangspartier i butikker og røde løbere. Det hele er måtter. Du har én – alle har én.

 

Vigtigheden af en måtte er stor. Det sikrer dig et rent indgangsparti, hvor du kan tage dine sko af uden at få grums og skidt under sokkerne/tæerne, hvilket muliggøre et rent gulv inden døre.

 

Den mest brugte måtte er den type af måtter, som man placerer i indgangspartiet. I fagtermer kaldes denne måtte for en entré måtte. Man placerer den ved sin hoveddør og/eller bagdør.

 

Når man skal købe en måtte, er der en række af forskellige funktioner og specifikationer man skal kigge på, hvis man gerne vil have en måtte der lever op til ens krav. Herunder finder du sugeevne pr. Gram og hvorvidt den er smudsafvisende.

 

Disse tekniske specifikationer afgøre, hvorvidt den passer til dit behov. Skal der købes en måtte til en privat bolig, vil den blive brugt så lidt, at det ikke kommer sig så nøje, hvilken måtte man skal have. De fleste måtter lever op til de krav, der er behov for i en privat bolig.

 

Skal man have en måtte til et erhvervsmål, kræver det at man er mere opmærksom på hvilken måtte man skal købe. Hvis man er mange mennesker på arbejde, kræver det en ekstra god måtte der kan suge. Det er både så man fjerner alt fugt (så der ikke trækkes vand med ind på erhvervsmålet), men også så den ikke skal rengøres så ofte, som dårligere måtter ville skulle.

 

På nogle hjemmesider findes der guides / piktogrammer, der giver kunderne et indblik i, hvilke krav / specifikationer den bestemte måtte lever op til. Det er både i forhold til, hvad den er særligt god til, men også hvor man mennesker måtten er egnet til.

 

Det er vigtig viden når man skal købe en måtte, så man undgår, at måtten gør ”sit arbejde” og holder skidt, fugt, vand og snavs ude af erhvervsmålet.

 

Når du skal købe en måtte, er det derfor vigtigt du er opmærksom på dette:

  • Hvor mange personer vil dagligt ”bruge” måtten?
  • Har den en god/høj sugeevne?
  • Hvilke dele af erhvervsmålet er den særligt velegnet til? Indgangspartier, lager, skift mellem produktion og kontor?

 

Når du har afklaret følgende spørgsmål, har du et solidt grundlag for at købe måtter.